Frimannband

Biografi

Frimann ble dannet av låtskriver / produsent og tangentmann Christian Nystrøm og vokalist Trond Helge Johnsen i 2012. Navnet var først Frimann Frelst, og Hans Frønes, Anders Hofstad Sørås, Gunnar Sæter og Aslak Johan Johnsen ble medlemmer av bandet i nevnte rekkefølge i løpet samme år. Aslak Johnsen har i ettertid blitt erstattet av bassist Per Harald Ottesen.

Det er så langt sluppet 5 singler, en Ep under navnet Frimann Frelst.To singler og et fullt album kom i 2015 under navnet Frimann.

Singelen I New York ble listet på Nrk Hordaland, Ordentlig radio og Radio 3 i Bodø. Singelen Bunnløst og himmelhøyt har vært B-listet på Nrk p1 i hele 3 mnd. og låten spilles fortsatt flittig etter snart 3 år. Den var også A listet på Ordentlig radio. Singlene «Svai» og «For sånne folk som oss» har også vært listet på Nrk P1 Hordaland, P1 Trøndelag og på Ordentlig radio.

Vi signerte i september 2015 en avtale med plateselskapet VME / Voices of wonder.

Anmeldelsene for albumet » For sånne folk som oss » har vært over all forventning.Bl.a. En sterk firer i Nrk P1’s «Norsk på Norsk-Under lupen. Og det hele ble toppet av 5 på terningen både i Dagbladet og Bergens tidene.